Alex Maat – Weblog of a traveling developer

Parrots, swimming pools and lions

English version below .

“Federal Territorial Day weekend”

De laatste kleine twee weken zijn redelijk prettig geweest, want er zijn zowat meer Maleisische public holidays dan werkdagen in de rond januari/februari. Vorige week vrijdag was dus ook weer een begin van een lang weekend. Wederom met Kunal en Ajay op pad geweest en dit keer richting The Revenant, een behoorlijk vette bioscoopfilm met Leo in de hoofdrol. Ik hoop dat hij deze keer zijn Oscar in ontvangst mag nemen, want hij presteert behoorlijk goed in deze film. In de Kuala Lumpur City Center shopping mall (KLCC) zit TGV Cinemas, op de derde verdieping. Vanuit een buitentemperatuur van 32-34 graden naar werkelijk waar niet meer dan 12 à 14 graden in de bioscoopzaal – behoorlijk afzien dus. Maar… Voor diegene die de The Revenant trailer gezien hebben; je zit er daardoor wel helemaal in…

De daaropvolgende maandag, toevallig weer met Kunal, Ajay en gezin richting KL Bird Park geweest. Dit is een vogelpark van een redelijk hoge kwaliteit. De meeste vogels bevinden zich in grote open plekken waar heel hoog netten zijn gespannen. Sommige kleintjes zitten wel in verblijven, maar die zijn keurig verzorgd. Net als de rest van het park, alles zag er goed, schoon en verzorgd uit. Een paar kleurrijke kiekjes weten te schieten.

Parrot @ KL Bird Park

Waterfall @ KL Bird Park

Duckies @ KL Bird Park

Flying bird @ KL Bird Park

Uiteraard moest er daarna weer geluncht worden. Biertjes mochten niet ontbreken en omdat varkensvlees in een hoofdzakelijk Islamitisch land niet altijd overal voorhanden is, spareribs en pulled pork (getrokken varken?) verorberd bij de Racks Bar in Bukit Bintang. En nog een biertje.

Racks Bar, Kuala Lumpur

Racks Bar interior, Kuala Lumpur

Tijdens de werkdagen daarna een company dinner gehad, om, na in Nederland het kwartaal al te hebben afgesloten, het hier nog eens dunnetjes over te doen. Een typisch Chinese maaltijd met veel traditioneel Chinees voedsel in het midden op een grote draaischijf. Veel vis, toch het een en ander geprobeerd. Vooral erg gezellig en later met het restant mensen die na het eten nog mee gingen iets drinken in de Fuego Troika Sky Bar. Hier nog een pilsje (of twee) gedronken met het volgende uitzicht:

Troika Sky Bar

De volgende dag was er een hack-a-thon georganiseerd voor alle developers van het bedrijf. In een ‘creatieve ruimte’ ergens in het centrum zijn we met z’n allen een dag hard bezig geweest met iets wat je zelf vet vindt en wat in de verste verte iets te maken moet hebben met het bedrijf. Ik heb daar m’n eerste Android app gebouwd met Ionic en de Ionic Creator. Best vet, al zeg ik het zelf. Misschien stap ik ooit nog eens over op apps ontwikkelen.

In de avond had ik afgesproken met Roland, een oude vriend van me die ik nog kende van school van vroeger. Hij heeft een tijd door Thailand gereisd en had z’n vlucht terug naar Nederland via Kuala Lumpur geboekt om hier nog wat tijd met mensen te kunnen doorbrengen. Uiteindelijk was het een onvergetelijke avond geworden met ‘biertorens’ – een eigen tap op tafel – kaartspelletjes en nieuwe vrienden.

Asahi Beer tower

Roland

“Chinese New Year weekend”

Het volgende weekend stond al weer voor de deur – ja, ik werk wel gewoon fulltime hoor. Het Chinees Nieuwjaar is twee dagen na het weekend, dus dit weekend duurde maar liefst vier dagen! Zaterdag werd ik uitgenodigd door Shehnaz, een vriendin die ik ontmoet had die avond met Roland. Ze is local en was van plan met een groepje vrienden en vriendinnen bij een zwembad in Setia Sky Residencies te gaan chillen. Uiteraard leek mij dat wel wat, dus dat was geen slechte besteding van de zaterdagmiddag.

Setia Pool

Selfie @ Setia

Uiteraard moest er gegeten en gedronken worden. Bij The Castle Restaurant Arabisch gegeten, daarna weer terug richting de residencies en verder een drankje en een dansje gedaan op een van de kamers. Dat het erg gezellig was, bleek wel uit het feit dat het uiteindelijk ochtend begon te worden. Een van de vriendinnen wist een uitkijkpunt op een berg, ‘Ampang Lookout Point‘, waarbij we de zonsopkomst zouden kunnen zien. Uiteindelijk was dit echt een prachtige afsluiting van een awesome dag.

Lookout Point Ampang

Maandag thuis flink wat werk verzet en een pizza ‘Meatasaurus’ besteld op aanraden van Alex the Canadian, een vriendin van Shehnaz. Domino’s in Maleisië deed er exact 19 minuten over vanaf het moment van bestelling tot aan de voordeur. Kijk, zo kan het ook!

Dinsdagmiddag naar Pavilion mall geweest om daar een Chinese acrobatische leeuwendans te zien. Leuk en interessant om meegemaakt te hebben, maar het ontbrak aan enige actie.

Lion dance @ Pavilion, Kuala Lumpur

Na de lunch, koffie gehaald en een vriendin van een vriendin kreeg een hele taart mee, dus die hebben we buiten bij de fonteinen opgepeuzeld. Pilsie er bij en de avond was weer mooi.

Pls help us eat cake the fancy fountains. We have a full cake

A photo posted alexrichlerfsm (@alexrichlerfsm) on

KLCC Park fountain show. Not bad. Not bad at all :p

A photo posted Alex Maat (@alexmaat) on

 

ENGLISH VERSION

“Federal Territorial Day weekend”

The last two weeks have been rather shortly. Most of the Malaysian holidays are around this time and they all add days to the weekend – not that you hear me complain… I went out to the cinemas on Friday evening together with Kunal and Ajay. We’ve seen The Revenant, with Leo as the main character. I surely hopes he wins his oscar this time, because his performance is very well done. By the way, I really felt like being there in the movie, because they’d put the air condition on freezing. Don’t forget to check out the trailer if you haven’t seen it yet!

The following Monday I went to KL Bird park with Kunal, Ajay and family. I think that this park is of a high quality one. Thinks are clean and most of the birds are allowed to roam the park freely. There are some big ass nets spun above the park so that they cannot escape. But anything is better than small cages, so I totally like that. I managed to get some colorful shots.

And of course, after that it was time to get some food again. We ended up going to the Racks Bar in Bukit Bintang, which serves pretty good pork – something you don’t find around this area a lot, because of the many Islamic people. Also, there was some beer drinking during and after the food.

During the following work days, we were expected at a quarterly closing. Although I’ve already had one in Holland, I was happy to join this one as well. Cool thing was, that it was also together with the celebration if the upcoming Chinese New Year. So we went to a Chinese restaurant and apparently we’d get some very traditional Chinese dishes. Unfortunately for me, there was lots of fish included. Nonetheless I’ve tried some things. And yes, indeed, sometimes you don’t even taste it. After dinner drinking commenced at the Fuego Troika Sky Bar. Very nice view and ambiance and I liked it especially because it has this big open part at the side of the venue.

The next day I had to go to a hack-a-thon. This is where developers get to work on their own personal interests. The only ‘rule’ is that it has to be remotely relevant for the company. I ended up learning the Ionic Framework and finished the day with a compiled version of my own app on my own phone. How cool is that?

In the evening I managed to meet op with Roland, an old friend from school which I haven’t seen in like 6 years. The evening ended on meeting lots of new interesting people and ordering some beer towers. Oh, and I’ve learned some new card games as well.

“Chinese New Year weekend”

The next weekend already commenced and as it happens to be Chinese New Year weekend, there were two days added to it. Four days off for a weekend doesn’t sound so bad, does it? Shehnaz, a local friend whom I’ve met at the evening when I saw Roland, invited me over at a friends condo for a small get together at the pool. This turned out to be great fun, as more people came and the party really got going. After hitting The Castle Restaurant for dinner and sisha, we went back to our apartment and did some more drinks and dancing. It was so awesome that I really didn’t notice that it was becoming morning already. Another friend knew about a place where you could see the KL skyline at dawn called ‘Ampang Lookout Point’, so we decided we should go there. This resulted in an amazing view of the whole of Kuala Lumpur when the sun came up. A perfect ending of a perfect day.

On Monday I did some extra work and ordered Dominos pizza to my apartment. Amazingly enough, they managed to deliver it within 19 minutes. That’s how it’s supposed to go!

Furthermore, I went to see an acrobatic Lion dance in Pavilion mall together with Shehnaz and Alex the Canadian, also a newly met friend. It was something you should see once, but it could’ve used a bit more excitement and action in general.

Then, food, coffee and meeting another friend. She managed to get a complete cake, which we had to eat. Combine that with some beers at the fountains of KLCC, I’d say that is a pretty good fucking idea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.