Alex Maat – Weblog of a traveling developer

Ochtendhike met spectaculair uitzicht / Morning hike with spectacular view

English version below ↓.

Het was 4:30 en m’n wekker ging. Bijtijds om naar deze hike te gaan, die via Couchsurfing was georganiseerd. De hike zou beginnen om 6:00 aan de voet van de Bukit Tabur, een berg net buiten KL. Camera gepakt en met m’n goede schoenen aan met de taxi richting het begin. Daar gemeet met vijf anderen en met onze hoofdlampjes op begonnen we aan de tocht. Tijdens het eerste deel van laten we zeggen een half uurtje was het nog behoorlijk donker, dus met stukken rotsklimmen tussendoor enigszins uitdagend. Later begon het te schemeren en werd het uitzicht hier en daar al duidelijker zichtbaar tussen de begroeiing door. Zo’n anderhalf uur later en een behoorlijk stuk geklommen kwamen we op stukken waarbij je een fenominaal uitzicht had op de omgeving. Als je naar links keek, zag je een waterbasin, recht voor je zag je de oostpunt van de berg, aan de rechterkant de KL skyline. Combineer dat met de zonsopkomst en de ervaring was zo verschrikkelijk de moeite waard.

Bukit Tabur hike skyline view

Bukit Tabur hike morning glory

Na een pauze voor hoofdzakelijk foto’s, doorgeklommen naar de top, waarbij hier en daar nog behoorlijk tricky delen zaten – stukken met touw, kleine stukjes springen en stukken achteruit naar beneden. Iedereen heeft het uiteindelijk gehaald en toen de zon al ruimschoots op was, de top bereikt. Op de top waren zo’n twintig man, waarvan we een deel al tijdens onze hike waren tegengekomen. Hier even uitgerust en wederom wat gechilld op de top.

Bukit Tabur hike

Bukit Tabur descending

Me climbing the Bukit Tabur

Bukit Tabur hike group

Daarna richting beneden, wat eigenlijk alleen maar een pad van aarde met veel wortels was. In theorie lekker lopen, maar in praktijk was het vol op de rem voor het gehele laatste stuk. Helemaal beneden kwamen we nog wat mensen tegen die ons wezen naar een riviertje in de buurt; daar hebben we nog even gezwommen en genoten van de natuur en het warme water.

Bukit Tabur river swim

ENGLISH VERSION

My alarm clock was beeping at 4:30am. I last-minute joined this Couchsurfing hike on Sunday morning the night before. The hike was going op a mountain called Bukit Tabur, just outside of KL. Together with my best shoes and my best camera, headlamp and water I went to the foot of the mountain. It was there where I met my fellow hikers. Of course all of them turned out to be very cool. The first half an hour it was still pretty dark, so we had to watch our step while climbing the rocks – it was actually more like rock climbing than hiking though. When dawn started, it gave us a spectacular view of the environment and the actual hight we were at. To the left there was this big lake and to the right the KL skyline. Combine that with the sunrise and you can only imagine how amazing this experience was.

After a break for mostly pictures, we continued to the top. While some parts were kind of tricky with some minor jumping and some minor rope climbing involved, it is not actually physically exhausting, but more like hard and exhilarating for a climb. Eventually, the whole group got to the top unharmed. Interestingly enough, there were around 20 people at the top with us, so apparently it is way more popular than I initially thought.

Then the descending commenced. It actually was a path made of dirt and roots, but the fact that you needed to “brake” the whole time, made it rather uncomfortable for the upper legs. (Yay muscle ache two days later.) At the bottom of the hill we ran across some people who told us that there was this river where you were able to swim. Of course we did that afterwards so we got to freshen up en enjoy the warm water in the nature to the fullest.

Bukit Tabur hike selfie

Leave a Reply

Your email address will not be published.