Alex Maat – Weblog of a traveling developer

De introductie en het begin / the introduction and the beginning

English version below ↓.

De wens om een wereldreis te maken, gaat al een tijdje terug. En als er een moment is om het te doen, was het dit moment wel. Ontslag genomen en ideeën voor een eigen huis (tijdelijk) aan de kant gezet. Bij toeval kwam ik bij Sam Media, een bedrijf in Nederland met een afdeling in Kuala Lumpur. In Nederland heb ik voor dit bedrijf meegedraaid in de e-mailmarketing. De tak in Maleisië bouwt websites, waar ik mee ga werken aan het optimaliseren ervan en het verbeteren van de kwaliteit. Een win-winsituatie, want ik kan hier mijn steentje bijdragen en tegelijkertijd start ik mijn reis. Kuala Lumpur is momenteel de plek waarvandaan ik deze eerste post schrijf.

Voornemens om te schrijven in het vliegtuig, maar helaas verhinderd door de bijzonder goede en lange nachtrust, schrijf ik nu vanuit een appartement in het stadscentrum van Kuala Lumpur. Momenteel vanaf de 16e verdieping een interessant uitzicht en een prima verblijf. Met beneden een beveiliger en een pasjes- en sleutelsysteem voelt het ook erg vertrouwd. Een plek dat ik als mijn thuis mag benoemen voor de komende drie maanden.

Voordat het zo ver was, heb ik behoorlijk wat uit moeten zoeken, zoals inentingen op het laatste moment, maar ook wat er thuis moest gebeuren en de ontbrekende items van de baranglijst regelen. Gelukkig is bijna alles via internet te bestellen, dus twee dagen later en het merendeel was binnen. Wel heb ik het idee om niet te veel te regelen, want iedereen zegt dat je genoeg mensen ontmoet waarmee je spontaan dingen gaat ondernemen. Er moeten wel nog een aantal dingen geregeld worden voor de reis na KL, maar daar is op zich nog vaak genoeg tijd voor.

Morgen is het zondag en ga ik hier de omgeving verkennen en misschien wat boodschappen doen. Ook ga ik kijken welke leuke tentjes er in de buurt van m’n appartement zitten, want toen ik vanavond tegen zonsondergang de straat over wilde steken, lukte het niet vanwege het mega drukke verkeer… Uiteindelijk met een omweg bij een golfterrein aan de overkant van m’n straat gekomen; “alleen toegankelijk voor leden” en ik kon rechtsomkeerts maken. Momenteel via gedeelde internethotspot van een gekochte SIM deze blog geupload en geinstalleerd, terwijl ik bijna in slaap val van de slechte Chinese en Maleisische televisie – zowel letterlijk als figuurlijk!

IMG_0439

ENGLISH VERSION

My plans for a world trip are not that new and today, I am writing this first blog post from Kuala Lumpur, Malaysia. Ever since I quit my last job, I was giving it a lot of thought. Coincidentally, I ran across someone working for Sam Media, a company which has offices in Holland, as well as in Malaysia. I joined the Dutch team and we started making arrangements for me to go to the KL office. Eventually it turned out to be a win-win situation, as I am going to optimise websites and improve quality for the office over here.

Writing this post from the 16th floor of an apartment building right now, as I am using the internet from my shared WiFi hotspot from my newly bought SIM card, as there is no WiFi (yet). I was unable to start writing this post from the airplane, because I slept like a ba for the whole flight. Not bad, considering it’s almost a 12 hour flight straight.

Before I left home, I needed to take care of lots of things, including a very late shots session with the shots department in the hospital in Hoofddorp, and not forget the things I needed to buy for the trip onwards, after KL. Fortunately, most of the items are sold via the internet nowadays, so two days later, most of the stuff was delivered at my doorstep.

Tomorrow I am going to discover the area and look for hotspots and nice places to drink coffee or to grab something to eat. Today I wanted to make a pictures of the sunset on a local golf area, but it was restricted “for members only”. Seeing it was after dark already when I got there –  crossing a super busy main road – I decided it was already time to head back. More to check out tomorrow!

3 thoughts on “De introductie en het begin / the introduction and the beginning

Leave a Reply

Your email address will not be published.