Alex Maat – Weblog of a traveling developer

Over mij

Op 15-jarige leeftijd begonnen met het bouwen van m’n eerste website. Toen vond ik het al leuk om te doen, wat eigenlijk altijd zo is gebleven. Na de nodige opleidingen en parttime werk uiteindelijk afgestudeerd als Master of Arts in Nieuwe Media. Hierna begon het bedrijfsleven. Na parttime medewerker tijdens mijn studies bij Idsgn in Hoofddorp naar een fulltime positie overgegaan. Na een tijdje zocht ik meer uitdaging, dus ben ik bij TIE Kinetix in Breukelen gaan werken. Erg veel ervaring opgedaan bij een dergelijk groter bedrijf en veel nieuwe technieken geleerd. (Lees hier meer over op de CV-pagina.) Uiteindelijk was mijn positie niet meer de oude en kreeg ik het idee dat een web developer niet per se op kantoor hoeft te zitten… Het idee om te reizen en tegelijkertijd websites te ontwikkelen was geboren.

Na de zomer aan de slag gegaan bij Sam Media in Amsterdam met het idee om daar tijdelijk wat werk in de e-mailmarketing te doen. Dit bedrijf heeft ook een tak in Maleisië, waar de designers en developers zitten. De nodige meetings verder is het balletje uiteindelijk harder gaan rollen en zijn de ideeën en verwachtingen van beide kanten op papier gezet. Dat het uiteindelijk een win-winsituatie is geworden, blijkt wel uit het feit dat ik redelijk makkelijk gewend ben geraakt aan de 34 graden elke dag hier in Kuala Lumpur!

Het idee is nu om na drie maanden verder te reizen (half april 2016) en tegelijkertijd projecten te doen voor andere bedrijven – op afstand. Afhankelijk van de grootte/duur van de projecten, kan ik langer op bepaalde locaties blijven om het een en ander af te ronden. Zijn de opdrachten klein, dan kan ik na een paar dagen weer doorreizen. Hoe dit verder uit gaat pakken zal nog moeten blijken, maar het lijkt wel degelijk dat zo’n constructie mogelijk is, aangezien er meer mensen zijn die dit op deze manier aanpakken; reizen als webdeveloper!

Leave a Reply

Your email address will not be published.